La Rambla de Barcelona comença el dia sense parades per segon any consecutiu

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Rambla de Barcelona, punt emblemàtic de la ciutat a Sant Jordi, llueix el matí d’aquest divendres sense les tradicionals parades de llibres i roses d’un Dia del Llibre i la Rosa previ a la pandèmia del Covid-19.

No obstant això, altres carrers propers a la Rambla, com el passeig de Gràcia, la plaça Reial o plaça Universitat, sí que acullen parades de llibres i roses als espais habilitats.

Les mesures i restriccions per la pandèmia no han impedit que desenes de persones, per previsoras o matineres, anessin a primera hora a visitar les parades i a fer les primeres adquisicions d’un Sant Jordi que transcorrerà de manera descentralitzada.

Que La Rambla no sigui escenari del Sant Jordi d’aquest any és una de les mesures acordades per les autoritats sanitàries per evitar aglomeracions de persones en certes vies durant la jornada, per la qual cosa l’Ajuntament de Barcelona ha habilitat, com a alternativa, 11 espais públics a l’aire lliure que aquest divendres sí que tindran parades de llibres i roses, que exclusivament poden muntar professionals de tots dos sectors.

Aquests espais, a part del passeig de Gràcia, plaça Reial i plaça Universitat, són el passeig Lluís Companys, Jardinets de Gràcia, plaça de Sarrià, els Jardins Centelles del Palau Macaya, la plaça de Valdívia, la plaça de la Vila de Gràcia, la plaça Orfila i un espai entre la Rambla del Poblenou i el carrer Llacuna.

Encara que aquest és el segon Sant Jordi des de l’inici de la pandèmia, la celebració d’aquest divendres no s’assembla a la de 2020, quan Catalunya va celebrar una Diada insòlita en ple confinament domiciliari que va obligar a fer una diada telemàtica i posposar la tradicional celebració al 23 de juliol.