La pujada epidemiològica va començar durant el pont de desembre

Argimon diu que les festes nadalenques no han suposat un creixement exponencial

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha explicat que els indicadors epidemiològics de la pandèmia del coronavirus han pujat un 2% de manera sostinguda des del pont de desembre: “Va ser un disbarat”.

En una roda de premsa aquest dimecres, Argimon ha celebrat que “el temut efecte” de les festes nadalenques no ha suposat un creixement exponencial dels indicadors epidemiològics, tot i que continuen creixent de manera sostinguda.

Ha pronosticat que si la pandèmia continua creixent a aquest ritme s’arribarà a la mateixa situació que en “el punt àlgid de la segona onada”, amb 30.000 infectats a la setmana.

Argimon ha apostat per mantenir les restriccions “uns dies més” perquè l’objectiu d’aquestes mesures que ha impulsat el Govern ha estat frenar la corba epidemiològica però no pas doblegar-la.

Així, ha destacat que el nombre de pneumònies no ha crescut com en la primera i la segona onada i també que, “per primera vegada en 40 dies”, les xifres de positius per test d’antígens ràpids de dimarts són millors que les de fa una setmana.