La Policia Nacional deté a Barcelona un membre destacat de la màfia calabresa

L'home pertanyia a la 'Ndrangheta', una organització dedicada al tràfic d'armes i de drogues

Imatge d'arxiu d'un policia nacional. CEDIDA.

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un destacat membre de la ‘Ndrangheta’, una organització criminal italiana amb forta presència a Calabria dedicada al tràfic d’armes i drogues. L’home tenia una ordre europea de detenció acusat de pertinença a banda criminal, extorsió i tràfic de drogues. La investigació es va iniciar fa dos anys, quan es van tenir pistes que s’havia amagat a Màlaga, tot i que finalment es va instal·lar a Barcelona.

L’estreta col·laboració entre la policia espanyola i les autoritats italianes va permetre descobrir que el mafiós tenia intenció de fugir al Brasil en vaixell després d’obtenir documentació falsa i diners en efectiu per part de la banda criminal. El pla s’ha pogut frustrar i detenir el fugitiu.

La justícia italiana acusa el detingut d’extorsionar persones a qui l’organització havia deixat grans quantitats de diners i els exigia el pagament d’un 10% mensual per aquest préstec. Els fets es remunten al 2016.

Després de la seva detenció, la policia italiana ha fet també registres a persones vinculades amb el fugitiu i han intervingut més de 360.000 euros en efectiu, tretze quilos de droga, una pistola, una carabina, una metralleta i munició. La investigació segueix oberta a Itàlia.