La Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya renova la Presidència i la Comissió Permanent

La Plataforma LGTBICat vol fugir de la centralitat de Barcelona i ser una eina per donar visibilitat i suport a totes les associacions del territori català

Imatge d'arxiu LGTB.

La Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya (Plataforma LGTBICat) ha renovat la seva Comissió Permanent i la seva presidència en una assemblea extraordinària celebrada el passat 25 de maig de 2021. 

A partir d’ara, l’entitat estarà presidida per Manuel Peinado (Gaylespol – Associació de Policies LGTBI) amb Kati Pallars (FLG – Associació de  Famílies LGTBI) a la vicepresidència. Sandra Vilaseca (Generem – Associació Trans*) a la Tresoreria, Lluis Sanz (STOP SIDA) a la Secretaria  i Eugeni Rodríguez (FAGC) a la coordinació de vocalies completen els  càrrecs de la nova Comissió Permanent. 

NOUS OBJECTIUS 

Aconseguides una bona part de les fites que l’entitat s’havia marcat en el  passat gràcies a la gran feina feta i a la professionalitat de la junta sortint  amb Joaquim Roqueta al capdavant, la nova Comissió Permanent creu que  és moment d’orientar la Plataforma LGTBIcat cap a tot el territori català per conformar una federació més diversa territorialment. 

Tot i que seguirà present a la capital catalana com a entitat gestora del Centre  LGTBI de Barcelona, la Plataforma LGTBICat vol fugir de la centralitat de  Barcelona i ser una eina útil per donar visibilitat i suport a totes les  associacions del territori català. 

La Plataforma també busca en aquests propers anys esdevenir o confirmar-se  com una eina de consulta per a les polítiques públiques de prevenció i d’atenció  a les víctimes de la lgtbifòbia, per a les polítiques educatives i culturals en l’àmbit  del col·lectiu lgtbi així com en les polítiques en diversitats familiars o de salut en  la prevenció de les malalties i les ITS, entre altres objectius. 

PRIMERS PASSOS 

Per començar a fer camí en aquesta direcció, la nova Comissió Permanent  iniciarà una ronda de reunions amb totes les associacions del territori per  tal d’explicar aquest nou projecte així com transmetre les possibilitats que  obre pertànyer a la Plataforma i el seu objectiu de crear una xarxa potent  que doni suport i faci d’altaveu de les entitats LGTBI al territori.  

Així mateix, entre aquests primers passos també hi ha trobar-se amb les  diferents administracions i grups polítics per tal d’establir contacte per  primer cop, continuar la relació de cordialitat o seguir-hi treballant. 

Més sobre la Plataforma LGTBICat 

La Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya (Plataforma LGTBICat) és una federació que agrupa diverses associacions referents en la defensa dels drets de les persones LGTBI en l’àmbit català. 

L’objectiu de la federació és esdevenir un instrument unitari al servei del  moviment LGTBI de Catalunya. Per aconseguir-ho, organitza campanyes  i accions de sensibilització, promou l’associacionisme i realitza una  àmplia tasca d’incidència política davant de les diferents  administracions. 

La Plataforma té experiència d’entitats amb més de quaranta anys de  trajectòria en la lluita pel reconeixement dels drets i llibertats LGTBI,  així com en la gestió de serveis adreçats a persones LGTBI.