La Plataforma de Festes Majors de Barcelona reclama suport institucional contra els incívics

Lamenta els actes d'una "minoria" a Gràcies i Sants i reivindica que les celebracions són més que actes nocturns

Gent asseguda a les grades del parc de l'Espanya Industrial. ACN

La Plataforma de Festes Majors de Barcelona ha reclamat més suport institucional i de les forces de seguretat en l’organització, que permeti evitar actes incívics. La plataforma ha fet públic un manifest després de les situacions viscudes durant les festes de Gràcia i Sants.

En primer lloc, ha expressat el suport als organitzadors dels dos esdeveniments i ha denunciat els actes incívics desenvolupats per una “minoria”. Ha reivindicat que les festes majors són “molt més” que actes durant la nit i ha demanat desvincular les festes populars dels botellots. De fet, han recorregut que aquest és un fenomen que preocupa fa anys les entitats.

La plataforma ha lamentat també la imatge negativa que s’ha donat de les festes majors als mitjans de comunicació. Ha considerat que en les informacions aparegudes no s’ha posat en valor la feina de milers de persones per fer realitats les festes i s’han reduït als actes nocturns.

Per últim, s’ha ofert a millorar el diàleg entre les associacions i l’administració per trobar solucions conjuntes a les dificultats que van sorgint.