Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

La metròpolis de Barcelona preveu construir 1.450 habitatges assequibles i de qualitat

Se sumen als 4.500 pisos que contempla crear a través de l'operador públicoprivat HMB

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), a través de l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL), preveu construir 1.450 habitatges assequibles i de qualitat repartits per tota la metròpolis per garantir un habitatge digne a la ciutadania.

És una de les estratègies que l’administració metropolitana té en marxa per garantir el dret a l’habitatge i que, a més de la construcció de pisos, contempla la rehabilitació d’habitatges a través del Consorci Metropolità de l’Habitatge i la investigació del mercat de l’habitatge mitjançant l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona (OMHB).

Una de les actuacions més destacades és la construcció de 4.500 habitatges de lloguer assequible en règim de protecció indefinida en els propers vuit anys a través de l’operador públicoprivat Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB), participat un 50% per l’AMB i l’Ajuntament de Barcelona (el 25% cada administració) i un 50% per les empreses privades Cevasa i Neinor.

Es desenvoluparà en quatre fases i per a la primera està prevista la construcció de 640 habitatges entre principis del 2022 i principis del 2024 (concretament a la Marina del Prat Vermell, la Sagrera i les Casernes de Sant Andreu), Sant Boi de Llobregat (a Saló Central), Montgat (a Turó del Sastre) i Sant Adrià del Besòs (a la Catalana), que allotjaran unes 1.600 persones en total.

5.124 PISOS EN 30 ANYS

Des del 1992, l’AMB a través de l’IMPSOL ha construït 5.124 habitatges en 102 promocions repartides per tots els municipis de la metròpolis, en l’últim trimestre han lliurat 200 habitatges protegits (de venda i de lloguer) en tres promocions i ara està construint 537 habitatges en 10 promocions i preveu 250 pisos més en el proper trimestre.

L’administració metropolitana s’adapta a les necessitats i demandes de la ciutadania després de la crisi de la covid-19 i el seu model es basa a construir pisos sostenibles –que redueixin la petjada ecològica i minimitzin les emissions de CO2 i la demanda energètica posterior–, amb perspectiva de gènere i flexibles en els usos.

En aquest sentit, el coordinador tècnic de l’IMPSOL, Josep María Borrell, ha incidit que per a això cal un canvi de paradigma per adaptar-se i ser capaç d’imaginar el que passarà en 100 anys, que és el temps en què preveuen que un edifici estigui construït.

Aquest model sostenible, inclusiu i flexible també volen aplicar-lo en la rehabilitació de pisos que impulsa a través del Pla Metropolità de Rehabilitació d’Habitatges, pensat a deu anys vista (del 2020 al 2030), amb cinc programes concrets i que té com a objectiu prioritari actuar als edificis construïts del 1980.

5,4 MILIONS DE L’ESTAT

D’altra banda, l’AMB va subscriure un protocol de col·laboració amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i la Generalitat per fomentar la construcció d’habitatge de lloguer assequible o social, que es concreta en l’impuls de la promoció de 1.206 habitatges de l’administració metropolitana a través de l’IMPSOL.

Sobre la base d’aquest protocol, aquest 2021, l’AMB ja ha rebut la notificació de la subvenció de 5,4 milions d’euros concretats en les 327 primers habitatges, en vuit promocions, que es preveuen finalitzar abans del 2025.

El vicepresident executiu de l’AMB, Antonio Balmón, ha destacat que “la contribució econòmica del Ministeri és un reconeixement a la solvència i experiència de l’AMB en la promoció i gestió d’habitatge protegit”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Creieu que la vacunació ha de ser obligatòria a Catalunya?

Notícia següent

Si vols treballar a les estacions d’esqui d’Andorra, has d’estar vacunat

Notícies relacionades