La L10 Sud del Metro de Barcelona estrena aquest diumenge tres noves estacions

Amb les de Port Comercial/La Factoria, Ecoparc i Zal/Riu Vell la línia passarà a tenir 11 parades

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Les tres noves estacions de la L10 Sud del Metro de Barcelona –Port Comercial/La Factoria, Ecoparc i Zal/Riu Vell– entraran en funcionament aquest diumenge a partir de les 15 hores, amb les quals la línia passarà a tenir 11 estacions.

Es posaran en funcionament després d’un acte inaugural al qual es preveu que assisteixin el vicepresident de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, Jordi Puigneró, i la tercera tinent d’alcalde de Barcelona, Laia Bonet.

Les tres noves estacions s’han construït en superfície sobre un viaducte que transcorre pel centre del carrer A del polígon, que fins ara es feia servir com a branca tècnica perquè els trens entressin i sortissin de la seva base de manteniment, al taller de la ZAL.

Port Comercial/La Factoria està a l’alçada del carrer 27, molt prop de la Capitania Marítima de Barcelona i de diversos concessionaris d’automòbils.

L’estació Ecoparc està entre els carrers 3 i 4, davant de la cotxera d’autobusos de TMB de la Zona Franca, als voltants de l’Ecoparc de Barcelona i de diverses empreses de logística; mentre que la ZAL/Riu Vell està al costat del Makro i del taller central de manteniment de la L9/10 Sud de metro.

Les tres estacions tindran un horari diferenciat del bàsic de la xarxa de metro: obriran cada dia de 5.00 hores a 00.00 hores, igual que les de Mas Blau, Mercabarna i Parc Logístic de la L9 Sud, i totes tenen en comú que no estan en entorns residencials.

QUARTA AMPLIACIÓ

Aquesta serà la quarta ampliació de la L10 Sud, que es va obrir inicialment amb cinc estacions (de Foc a Collblanc) al 2018, un any després es va afegir la de Provençana i la de la Ciutat de la Justícia, i al 2020 va entrar en servei la prolongació fins a la Zona Franca, ja al viaducte del carrer A.

De les 11 estacions que passaran a tenir la línia, tres són compartides amb la L9 Sud: Ca Tries/Gornal, Torrassa i Collblanc, i amb la prolongació fins a ZAL/Riu Vell, la L10 Sud passarà a tenir 8,5 quilòmetres de longitud.

El conjunt de la xarxa de metro s’ampliarà fins a 124,7 quilòmetres i 164 estacions (125,4 i 166 comptant el funicular de Montjuïc), dels quals 36,4 quilòmetres i 35 estacions de línies tenen funcionament automàtic sense conductor com la L10 Sud.