Categories: Barcelona

La indústria d’equipament per a hostaleria reclama a les comunitats autònomes ser inclosa als ajuts directes

La indústria d’equipament per a hostaleria ha reclamat formalment a les comunitats autònomes ser inclosa a la línia covid d’ajuts directes a empreses i autònoms, valorada en 7.000 MEUR. La Federació Espanyola d’Associacions de Fabricants de Maquinària per a Hostaleria, Col·lectivitats i Indústries Afins (Felac) ho fa després que el govern espanyol hagi habilitat les CC. AA. ampliar els sectors beneficiaris a través del Reial Decret-Llei 5/2021. El sector havia sol·licitat prèviament al Ministeri d’Indústria i als grups parlamentaris la seva inclusió a les línia d’ajuts després de calcular una caiguda de la facturació del 40% de mitjana. De les més de 130 empreses que integren Felac, el 40% té seu a Catalunya.
La Felac ha traslladat la seva petició a les 14 comunitats autònomes on estan radicades les empreses integrades a la patronal: Andalusia, Aragó, Castella-La Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat Foral de Navarra, País Valencià, Extremadura, Galícia, Illes Balears, La Rioja, País Basc i Regió de Múrcia.

Sense un encaix clar a la classificació de codis CNAE

La proposta de Felac dirigida a les administracions autonòmiques consisteix en què s’incloguin a la línia d’ajuts tots aquells CNAE vinculats a les empreses fabricants d’equipament per a hostaleria. I en cas de no poder estar inclosos en aquest llistat per la heterogeneïtat del sector, que es tradueix en una àmplia diversitat de codis CNAE, i per no existir un CNAE específic per a l’equipament d’hostaleria, Felac exigeix que aquest sector industrial pugui rebre ajudes directes per ésser “part intrínseca” de la cadena de valor de l’hostaleria i el turisme.

“Reclamem tenir accés a les ajudes directes perquè la nostra caiguda estimada de les vendes el 2020 va ser del 40%, és a dir, un descens superior al requisit estipulat per a sol·licitar-les, que és del 30%”, ha recordat el president de Felac, Rafael Olmos, que recorda que la xifra de negoci del conjunt de les 133 empreses va ser d’uns 1.900 MEUR el 2019 i amb 10.000 persones en plantilla. “Necessitem que l’administració recolzi aquest teixit productiu integrat per empreses viables que exporten prop del 50% de la seva producció i el protegeixi per a mantenir la seva competitivitat respecte a d’altres empreses europees del sector que sí tenen accés a aquest tipus d’ajudes”, ha apuntat Olmos.

ACN

Missatges recents

Es prorroguen els treballs de la comissió d’estudi d’ordenació del territori i urbanisme

Els grups parlamentaris Demòcrata, de Concòrdia, Socialdemòcrata, de Ciutadans Compromesos i Andorra Endavant, i el conseller general no adscrit, Víctor…

6 hores fa

La Diputació de Tarragona impulsa la renaturalització de l’Albereda de Santes Creus

Reorientar l'Albereda de Santes Creus cap a usos mediambientals i pedagògics, d'acord amb l'alt valor natural d'aquest espai natural protegit.…

7 hores fa

La Generalitat preveu ampliar el nombre de places a La Vinyota, a Mollet del Vallès

La delegada del Govern a Barcelona, Pilar Díaz, ha visitat Mollet del Vallès aquest 6 de maig amb l’objectiu de…

7 hores fa

Barcelona obre les votacions dels projectes dels pressupostos participatius

Els veïns i les veïnes de Barcelona podran votar del 12 al 17 de maig, és a dir, la setmana que ve,…

7 hores fa

La 38a Setmana Medieval de Montblanc tanca amb rècords de participació

La 38a edició de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha omplert els carrers de Montblanc amb…

7 hores fa

Torredembarra i la Fundació Onada renoven el conveni per la inserció laboral de col·lectius vulnerables

L’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria d’Acció Social i Igualtats, i la Fundació Privada Onada han renovat el…

8 hores fa

Esta web utiliza cookies.