La indústria d’equipament per a hostaleria reclama a les comunitats autònomes ser inclosa als ajuts directes

El sector ja ho havia sol·licitat prèviament al Ministeri d'Indústria i calcula una caiguda de facturació del 40%

Hosteleria. Imatge de la mediateca
La indústria d’equipament per a hostaleria ha reclamat formalment a les comunitats autònomes ser inclosa a la línia covid d’ajuts directes a empreses i autònoms, valorada en 7.000 MEUR. La Federació Espanyola d’Associacions de Fabricants de Maquinària per a Hostaleria, Col·lectivitats i Indústries Afins (Felac) ho fa després que el govern espanyol hagi habilitat les CC. AA. ampliar els sectors beneficiaris a través del Reial Decret-Llei 5/2021. El sector havia sol·licitat prèviament al Ministeri d’Indústria i als grups parlamentaris la seva inclusió a les línia d’ajuts després de calcular una caiguda de la facturació del 40% de mitjana. De les més de 130 empreses que integren Felac, el 40% té seu a Catalunya.
La Felac ha traslladat la seva petició a les 14 comunitats autònomes on estan radicades les empreses integrades a la patronal: Andalusia, Aragó, Castella-La Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat Foral de Navarra, País Valencià, Extremadura, Galícia, Illes Balears, La Rioja, País Basc i Regió de Múrcia.

Sense un encaix clar a la classificació de codis CNAE

La proposta de Felac dirigida a les administracions autonòmiques consisteix en què s’incloguin a la línia d’ajuts tots aquells CNAE vinculats a les empreses fabricants d’equipament per a hostaleria. I en cas de no poder estar inclosos en aquest llistat per la heterogeneïtat del sector, que es tradueix en una àmplia diversitat de codis CNAE, i per no existir un CNAE específic per a l’equipament d’hostaleria, Felac exigeix que aquest sector industrial pugui rebre ajudes directes per ésser “part intrínseca” de la cadena de valor de l’hostaleria i el turisme.

“Reclamem tenir accés a les ajudes directes perquè la nostra caiguda estimada de les vendes el 2020 va ser del 40%, és a dir, un descens superior al requisit estipulat per a sol·licitar-les, que és del 30%”, ha recordat el president de Felac, Rafael Olmos, que recorda que la xifra de negoci del conjunt de les 133 empreses va ser d’uns 1.900 MEUR el 2019 i amb 10.000 persones en plantilla. “Necessitem que l’administració recolzi aquest teixit productiu integrat per empreses viables que exporten prop del 50% de la seva producció i el protegeixi per a mantenir la seva competitivitat respecte a d’altres empreses europees del sector que sí tenen accés a aquest tipus d’ajudes”, ha apuntat Olmos.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La tasca en adopcions i recuperacions redueix a 65 els animals que hi ha al Refugi dels Peluts

Notícia següent

CONFIRMAT: La mort d’un militar està relacionada amb la vacuna d’AstraZeneca

Notícies relacionades