La Guàrdia Urbana preparada per la finalització del toc de queda

La Guàrdia Urbana ha interposat més de 20.000 denúncies per no respectar el toc de queda

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Amb la finalització del toc de queda es preveu un major ús de l’espai públic en horari nocturn, per aquest motiu la Guàrdia Urbana augmentarà en un 30% el número d’efectius en un dispositiu nocturn que, en coordinació amb el Cos dels Mossos d’Esquadra, té l’objectiu de garantir el bon ús de l’espai públic i garantir el civisme i seguretat dins dels paràmetres preventius marcats per les autoritats sanitàries.

En aquest sentit es prendrà especial atenció en aquelles conductes que poden facilitar la transmissió de la COVID-19 com poden ser no respectar la limitació de 6 persones, no dur mascareta o el consum d’alcohol compartit.

Els agents treballaran per evitar la venda ambulant d’alcohol a la via pública i realitzaran tasca de prevenció, control i correcció de les concentracions de persones que consumeixen alcohol de forma col·lectiva (“botellot”) a la via pública.

La Guàrdia Urbana també controlarà comportaments que generin molèsties a terceres persones i vetllarà pel descans dels veïns.

Es donarà resposta als problemes derivats de les festes no autoritzades, tant a la via pública com a l’interior de locals, que ocasionen greus molèsties als veïns i una reducció evident del grau de seguretat a la zona afectada mantenint el dispositiu específic pel control d’aquesta activitat que, d’entre d’altres mesures, inclou la monitorització de les xarxes socials per detectar possibles convocatòries,

Els agents també realitzaran funcions de prevenció de la seguretat ciutadana i actuacions destinades a evitar la comissió d’actes delictius. També s’encarregaran de les funcions de proximitat, auxili i assistència als ciutadans, i la vigilància general dels espais públics.

La Guàrdia Urbana també té l’objectiu de reduir la sinistralitat, per aquest motiu s’augmentaran en horari nocturn el número de controls d’alcoholèmia i drogotest.