La Generalitat no vol fer obligatòria la mascareta FFP2

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha apostat aquest divendres per mantenir les restriccions per frenar els contagis de la covid-19 més enllà del 7 de febrer, tot i que amb “alguna obertura”.

En una entrevista de TV3 que ha recollit Europa Press, ha defensat prorrogar les restriccions per “reduir els malalts a les UCI” i evitar que una relaxació de les mesures doni lloc a més brots amb les unitats de crítics saturades.

Sobre els retards en el subministrament de vacunes, ha dit que les 10.000 persones que esperen la segona dosi la rebran a partir de dilluns, i després hi haurà un petit “desajustament” que plantegen salvar aquestes properes setmanes conforme vagin arribant les comandes.

A més, ha titllat d'”inversemblant” que la Unió Europea (UE) hagi signat contractes confidencials amb farmacèutiques amb clàusules que no són públiques malgrat que les adquisicions s’han finançat amb diners públics, cosa que ha instat a corregir.

Quan li han preguntat per la previsió d’arribar a l’estiu amb el 70% de la població immunitzada, ha dit que per arribar a aquesta xifra calen dos milions de dosis mensuals a partir d’aquest febrer.

MASCARETES I UNIVERSITATS

També ha explicat que per ara la Generalitat no es planteja establir com obligatòria la mascareta FFP2: “Continuem recomanat les de roba però homologades, no de la normal”, tot i que és un criteri que pot canviar segons la situació epidemiològica i les dades de les properes setmanes, ha matisat.

Arran de l’inici del nou semestre universitari, ha lamentat que els alumnes hagin de continuar amb les classes telemàtiques: “He lluitat molt per les escoles. Segurament no he lluitat tant per la universitat, especialment pels que estan en el primer i el segon any”.

Ha dit que “el missatge” que transmet Salut és que les classes han de continuar en format virtual, com ja ho van ser –ha dit–, la segona meitat del passat curs, el 2020.