La Fórmula 1 aterrarà a Barcelona el 16 d’agost

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Fórmula 1 ha anunciat avui dimarts les vuit carreres que inauguraran el calendari de la temporada 2020, després de l’ajornament a què es va veure obligat el Campionat del Món per la pandèmia de la Covid-19, entre elles la de Barcelona, que es correrà el 16 d’agost al circuit de Catalunya.

A través d’un comunicat, la Fórmula 1 ha revelat que el nou calendari ja està aprovat per la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA). El començament de la competició ha quedat fixat per al cap de setmana del 3 al 5 de juliol a Àustria.

L’organització espera que l’evolució de la pandèmia permeti completar entre 15 i 18 carreres fins a final d’any, si bé de moment només ha confirmat les vuit carreres inaugurals de la temporada.

“El calendari inclou dos esdeveniments consecutius en el mateix circuit, amb una setmana de marge entre carreres”, ha explicat en un comunicat.

Així, el circuit de Spielberg (Àustria) acollirà dues proves, els dies 5 i 12 de juliol.

El 19 de juliol es competirà a Budapest.

Silverstone albergarà les següents dues curses, el 2 i el 9 d’agost.

La Fórmula 1 desembarcarà a Barcelona el 16 d’agost.

El dia 30 d’aquestll mes es celebrarà el Gran Premi de Bèlgica a Spa-Francorchamps.

Aquesta primera part de la temporada es tancarà a Monza (Itàlia), amb la carrera prevista el 6 de setembre.

“En les últimes setmanes hem estat treballant incansablement amb els nostres col·laboradors, amb la FIA i amb els equips per revisar el calendari inaugural de la temporada 2020. Començarem la competició de la manera més segura possible”, ha dit el director de la Fórmula 1, Chase Carey.

Aquestes primeres proves es disputarien sense públic a les grades.

La Fórmula 1 seguirà treballant en completar el seu calendari. “Esperem que en els següents mesos els aficionats puguin acompanyar-nos als circuits”, ha exposat Carey.