La fi de les mascaretes, molt a prop

El final de l’ús generalitzat de les mascaretes podria estar a prop. És el que es desprèn de l’última proposta del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC), que celebra que la campanya de vacunació estigui sent “efectiva” i planteja en un informe la possibilitat de començar a prescindir de les mascaretes. Una mesura que podria afectar també a les distàncies de seguretat entre persones.

A l’escenari plantejat per l’ECDC, els ciutadans europeus podrien treure’s la mascareta en reunions entre persones ja vacunades amb les dues dosis (o una sola si es tractés de la Janssen). De la mateixa manera, es podria ensenyar la cara en trobades entre vacunats i persones de no risc i que no hagin rebut cap de les dues dosis (gent jove i fins a 60 o 65 anys i sense problemes de salut).

Unes mesures que no s’haurien de prendre en espais públics i grans concentracions pel marge d’error de l’estudi, diu l’ECDC. Tot i així, l’organisme assenyala que és positiu que els que vulguin continuïn fent servir la mascareta.