La fatiga post-Covid-19 afecta més a les dones que als homes

Les dones tenen aproximadament el doble de risc que els homes de patir fatiga persistent després de superar la fase aguda de la Covid-19, segons un estudi de l’hospital universitari St. James’s de Dublín (Irlanda) presentat aquesta setmana a la revista Plos One.

L’estudi, que ha avaluat a 128 pacients després d’una mitjana de deu setmanes després de l’inici dels símptomes, s’ha detectat que el risc de patir fatiga post-Covid-19 és especialment elevat en persones que tenen antecedents de depressió o d’ansietat.

A part del sexe i dels antecedents psiquiàtrics, no s’ha identificat cap altra característica relacionada amb el risc de patir fatiga persistent. “Aquest estudi representa el primer informe que examina la prevalença de la fatiga després de la infecció per SARS-CoV-2 en la literatura científica”, escriuen els autors de la feina a Plos One.

Els investigadors no han detectat cap relació entre la gravetat de la Covid-19 i el risc de patir fatiga en els mesos següents. El problema afecta per igual als que han patit Covid lleu i Covid greu. Tampoc s’ha detectat cap relació amb indicadors d’activitat de el sistema immunitari.