La covid no marxarà mai pel seu origen animal

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El director del Programa Mundial de Malària de l’OMS, Pedro Alonso, ha afirmat aquest dijous que la covid-19 no podrà eradicar-se com a malaltia per tenir el seu origen presumptament en un reservori animal i tenir hostes animals.

Ho ha dit en una trobada sobre l’eradicació de malalties i el paper de les vacunes organitzat per la Fundació “la Caixa”, en el qual també ha participat la directora de la Iniciativa d’Eliminació de la Malària de l’ISGlobal, Regina Rabinovich.

El doctor Alonso ha ressaltat que la definició d’eradicació “no és estàndard”, ja que podria passar per fer que certes malalties “deixin de ser un problema de salut pública”.

Així i tot, tant Alonso com Rabinovich han coincidit a assenyalar que la malària podrà ser eradicable, de la mateixa manera que la pòlio i el xarampió, encara que aquesta última malaltia ha tornat als Estats Units i el Regne Unit per la resistència a acceptar vacunes per part d’alguns pares.

“Les malalties infeccioses no només són les úniques que poden establir un repte sistèmic a les poblacions humanes com demostra la covid-19, sinó que segueixen determinant l’evolució de la humanitat i dels sectors més pobres”, ha apuntat Alonso.