La Casa Batlló tanca portes

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
La Casa Batlló tancarà portes a partir d’aquest dijous per “l’escalada de tensió” provocada, segons la direcció, per alguns treballadors en vaga de l’empresa Staffpremium i el sindicat convocant. Alguns treballadors es van declarar en vaga el 8 d’octubre i, des de llavors, han organitzat protestes.

En alguns casos, segons la direcció, han provocat destrosses que es qualifiquen “d’irreparables” a l’edifici Patrimoni Mundial, a més de diversos “incidents violents”. També afirmen que han agredit empleats de la casa Batlló i han amenaçat visitants. El cas més greu es va produir dissabte passat, quan un “grup de manifestants encaputxats” van llançar pedres contra l’edifici, trencant part dels emplomats originals de 1906, recentment restaurats.

Més d’una dotzena de manifestants es concentren periòdicament davant de la façana de la Casa Batlló amb un desplegament de pancartes i amb ús de megàfons i xiulets i, segons un comunicat de la direcció, “assetjant als visitants i provocant que dos empleats de la Casa Batlló hagin requerit assistència mèdica per problemes auditius”. “Un d’ells, afectat per tinnitus i amb pèrdua d’audició, segueix amb tractament mèdic”, precisen en una nota enviada als mitjans.

Per la direcció, l’escalada de tensió va arribar al seu zenit dissabte passat al vespre, quan un “grup de manifestants encaputxats van llançar pedres contra l’icònic edifici, trencant part dels emplomats originals de 1906, recentment restaurats i provocant danys irreversibles en aquest component de les Obres d’Antoni Gaudí protegit per la Convenció del Patrimoni Mundial de la UNESCO de 1972”. En paral·lel, afirmen que altres manifestants amb bengales i petards arremetien contra el mobiliari urbà i els visitants.

Segons Gary Gautier, director de Casa Batlló, l’edifici tanca perquè no hi ha les condicions per garantir la “seguretat a la via pública d’empleats, visitants i del nostre Patrimoni Mundial, tot i haver contractat personal de seguretat privada per a la seva protecció”. “Tanquem per protegir-nos de les agressions físiques i per protegir un edifici que més enllà d’un negoci és Patrimoni Mundial”, conclou Gautier.