La Cambra de Barcelona considera “insuficient” la moratòria de les quotes als autònoms

La institució recorda que s'ha cobrat la quota del març malgrat les queixes del col·lectiu

La Cambra de Barcelona considera “necessària però insuficient” la moratòria de les quotes a autònoms i pimes aprovada pel Consell de Ministres celebrat aquest dimarts. A través d’un comunicat, la institució ha reclamat mesures “urgents” per protegir el col·lectiu, que és “un dels més afectats per l’aturada de l’activitat” a causa del coronavirus. A banda, la Cambra ha recordat que aquest mateix dimarts els autònoms han hagut d’abonar de manera íntegra la quota mensual corresponent al mes de març malgrat les reivindicacions dels últims dies. Segons la Cambra, el reial decret llei pel qual s’amplien les restriccions laborals fins al 9 d’abril provocarà que alguns autònoms no puguin recuperar aquesta quota.

A més, la institució considera que les mesures aprovades plantegen “una manca de protecció sanitària cap al col·lectiu”, ja que “no podrà complir amb el confinament decretat encara que no sigui essencial”. Davant aquesta situació, la Cambra ha elaborat una sèrie de mesures que ha traslladat al govern espanyol.

Entre elles es troben la condonació de les quotes a la Seguretat Social de tots els autònoms durant tres mesos prorrogables, una moratòria de tots els tributs, disposar de liquiditat a interès zero sense necessitat d’intermediaris i la concessió de crèdits amb avals públics per atendre microcrèdits. La Cambra també demana simplificar els procediments administratius, fixar una renda econòmica de sostenibilitat mínima pels casos que ho requereixen, diferir el pagament durant tres mesos prorrogables de lloguers per part d’empreses i particulars en situació vulnerable i preparar programes de reactivació de l’economia.