La Boqueria de Barcelona veu “desproporcionat” el tancament de bars i restaurants

El president del mercat de la Boqueria de Barcelona, Salvador Capdevila, ha assegurat aquest divendres que veu “desproporcionat” el tancament de bars i restaurants a Catalunya durant 15 dies per evitar la propagació del coronavirus.

En una entrevista d’Europa Press, Capdevila ha explicat que al mercat hi ha set negocis de restauració, i ha advertit que “d’aquí 15 dies molts hauran hagut de tancar definitivament”.

“Això és una hecatombe. Es tracta d’un fet piramidal. Si tanquen bars, restaurants i hotels els paradistes també perden els seus principals clients. Contràriament al que es creu, el principal client de la Boqueria no són els turistes, són els negocis”, ha dit.

Capdevila ha assegurat que els comerciants i restauradors han fet “tot el que se’ls ha demanat”, i ha afegit que aquest tancament comportarà la pèrdua d’ocupacions, pèrdua de poder adquisitiu dels ciutadans i, en conseqüència, menys consum.

“Estem molt tristos. Només ens faltava això. Ha estat tot un imprevist i no hem tingut ni temps de parlar amb el Govern”, i ha criticat que no s’ha avisat els establiments amb prou antelació, per la qual cosa perdran gènere que tenien preparat per vendre.