Juan Valderrama guanya el XIII Premi Martí i Pol amb una adaptació musical de Joana Raspall

El ‘cantaor’ madrileny Juan Valderrama ha guanyat el XIII Premi Martí Pol a la millor poesia musicada amb una adaptació del poema ‘Podries’ de la poeta catalana Joana Raspall, informa l’organització en un comunicat aquest dimarts.

Valderrama va publicar ‘Podries’ dins del seu disc-llibre ‘Mujeres de carne y verso’, on canta aquest tema amb Maria del Mar Bonet i Les Molles, al costat d’altres cançons basades en composicions d’autores com Rosalía de Castro i Sor Juana Inés de la Cruz.

El ‘cantaor’ va adaptar ‘Podries’ amb el músic Rubèn D. Levaniegos, i ha rebut la distinció en el marc del Certamen Terra i Cultura, impulsat pel cantautor Lluís Llach.

El premi reconeix el millor poema musicat en llengua catalana amb una dotació de 1.000 euros i una obra de l’escultor Josep Bofill, i la gala d’entrega del premi s’organitzarà “quan la situació ho faci possible”.

FINALISTES

Han estat finalistes ‘Vuit de març’ de Pau Alabajos –amb versos de Maria-Mercè Marçal; ‘Cancó’ de Marala –que adapta un poema de Miquel Martí i Pol; ‘Sàmpigues, company’ de Feliu Ventura –a partir d’un poema de Pere Quart; i ‘Petita mort’ de Vienna –seguint una composició de Vicent Andrés Estellés–.

A més de Llach, han format part del jurat l’actriu Silvia Bel, el poeta Eduard Escoffet, el director editorial d’Enderrock, Ramon Muntaner, el sumelier de Can Roca Josep Roca i el director de la SGAE a Catalunya, Ramon Muntaner.