Joan Carles I mantindrà “vitalíciament” el títol de rei

El Govern espanyol defensa que Joan Carles I mantindrà “vitalíciament” el títol de rei i ho ha comparat amb la situació d’altres països com el Japó, Bèlgica i Luxemburg, segons assenyala en una resposta parlamentària al Senat a la qual ha tingut accés Europa Press.

Així ha respost l’executiu de Pedro Sánchez a una pregunta escrita al Senat del parlamentari de Compromís, Carles Mulet, que es fa ressò d’una altra resposta en la qual defensava la condició de rei de Joan Carles I perquè també és costum en altres monarquies del seu entorn.

En aquest sentit, el senador valencià va tornar a preguntar al Govern espanyol si modificarà el decret que nomena Joan Carles I rei amb caràcter honorífic després de la seva abdicació, a la qual cosa l’executiu contesta que mantindrà de per vida aquest títol de rei.

Aquesta resposta sorgeix enmig de la polèmica sobre algunes peticions per retirar la condició de rei a Joan Carles I i el debat sobre una hipotètica llei de la Corona per delimitar les activitats de la casa reial.

El Govern espanyol sosté que aquesta situació es produeix de manera semblant, tot i que “sense ànim d’exhaustivitat” en altres monarquies com la de Bèlgica, amb el rei Albert II; Luxemburg, amb el gran duc Joan; o el Japó, amb l’emperador Akihito.