Investiguen possibles trombosis en dos policies i un guàrdia civil vacunats amb AstraZeneca

Dos agents de la Policia Nacional i un de la Guàrdia Civil destinats a València i vacunats entre l’1 i el 5 d’aquest mes amb la primera dosi d’AstraZeneca han patit episodis de trombosi després d’haver rebut la injecció, encara que en els tres casos es va administrar el fàrmac d’un lot diferent de què està sota sospita, informa el diari Levante-EMV, del grup Prensa Ibérica.

Així, almenys li ha estat traslladat al sindicat Jupol ja l’AUGC després de requerir informació a Salut Pública de la Comunitat Valenciana sobre quin lot s’havia emprat en aquesta vacunació, donat que als 24.000 membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat no se’ls va facilitar la targeta d’immunització en la qual consta data, nom de la vacuna i lot de fabricació.

“Tots els agents vacunats a València ho van fer amb dosis del lot ABV5045, diferent al que està sota sospita, el ABV5300.

Per aquesta raó, encara és aviat per establir una relació causa-efecte en el cas d’aquests tres agents, ja que sobre el lot ABV5045 no existeix cap tipus d’alerta.