Instagram i Facebook podrien ser de pagament

Molts usuaris amb iPhone en el seu poder hauran vist com en els últims dies el dispositiu ha actualitzat la seva versió d’iOS (14.5). Aquesta actualització ha comportat a més un petit detall que potser hagis passat per alt sense donar-li molta més importància: a l’obrir algunes de les aplicacions que tens instal·lades, pot ser que t’hagi saltat un missatge en el qual se’t sol·licita que donguis ‘permís per rastrejar’ la teva activitat en altres serveis. Aquest permís és un pas necessari perquè la publicitat tingui un caràcter més personalitzat.

Amb aquest missatge els usuaris d’iPhone poden fer dues coses: permetre el rastreig o no permetre-ho. No obstant això, les aplicacions controlades per Facebook haurien començat a enviar notificacions en què demanen als seus usuaris que no desactivin aquest seguiment per ‘ajudar a que les seves aplicacions segueixin sent gratuïtes’.

És a dir, si ho desactivem, el grup de Mark Zuckerberg podria començar a cobrar per l’ús d’apps com Facebook, Instagram o WhatsApp.