Ingressada a l’UCI una nena de només 9 anys amb Coronavirus

Des del divendres està ingressada, però la seva evolució és bona

Una nena de només 9 anys es troba ingressada a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Álvaro Cunqueiro de Vigo després d’haver-se contagiat de Covid-19. Sembla que va haver d’ingressar-hi el divendres, però les últimes informacions que s’han donat sobre el seu estat de salut és que «evoluciona molt bé».

Ha estat el mateix Servizio Galego de Saúde, el Sergas, el que ha informat sobre això, assegurant també que no es tracta d’un cas particular ni molt estrany, ja que es té coneixement que hi ha hagut a Galícia més nens d’edats similars que també han hagut de ser ingressats a les UCI d’algun hospital d’altres àrees sanitàries de la comunitat per la Covid.

Però, el que sí que és cert, és que el diari local ‘El Faro de Vigo’ ha donat una mica més de detalls, assegurant que el contagi de la Covid a la petita hauria derivat en una infecció pitjor, ja que se li hauria diagnosticat la síndrome inflamatòria sistèmica que es coneix com a ‘Sim Ped’. Una síndrome que en nens s’associa amb la infecció per coronavirus.

Així doncs, malgrat que la majoria de contagis en nens són lleus, aquells que desenvolupen aquesta síndrome poden tenir símptomes més greus. De fet, aquesta infecció pot acabar derivant en un quadre greu de xoc i miocarditis i provocar una cosa semblant al que es coneix com la malaltia de Kawasaki, generant així un xoc tòxic o una sèpsia.

Així, sembla que aquesta nena en concret no sembla que patirà tan greus conseqüències, ja que s’ha dit perquè la seva evolució és bona i podria ser donada d’alta en els pròxims dies. Tot i això, cal tenir en compte que ja s’han donat altres casos similars a Galícia, es tracta d’una síndrome que també han presentat almenys quatre nens de Galícia, de les àrees sanitàries de La Corunya i Santiago, segons informa ‘El Faro de Vigo’.

Es tracta d’una síndrome que provoca també alguns símptomes semblants als de la Covid, com la febre i el cansament, però en aquest cas pot arribar a provocar també altres coses com vòmits, erupcions cutànies i inflor en zones com llavis o llengua. Així doncs, cal tenir en compte que, tot i que la nena sí que es troba a l’UCI amb Coronavirus, la veritat és que en haver derivat en aquesta síndrome —que s’associa al Coronavirus i pot derivar d’ell— l’estat de la petita podria ser pitjor.