TMB adverteix que els serveis mínims per a la vaga de metro seran “insuficients”

Considera la mobilització “innecessària” en un moment en què la negociació del conveni col·lectiu “està avançant”

TMB ha advertit aquest dijous que els serveis mínims decretats per la Generalitat per a la vaga de metro del proper dilluns a Barcelona seran “insuficients” per absorbir la demanda normal en les franges d’afectació. L’empresa considera que l’afectació es notarà especialment a les hores punta del matí, ja que de 7 a 9 h se solen concentrar unes 215.000 entrades a la xarxa de metro, i de 16 a 18 h fins a 170.000, segons les seves dades. Per això recomana buscar mitjans alternatius de desplaçament i alerta que en cas d’utilitzar el metro convindrà seguir les indicacions que donin la megafonia, les pantalles i el personal de la xarxa.
La companyia ha lamentat a través d’un comunicat els “perjudicis” que les aturades ocasionaran a la ciutadania “de manera innecessària”, en un moment en què, segons afirma, la negociació del conveni col·lectiu “està avançant”. L’empresa ha fet el “màxim esforç” per evitar-les en les 68 reunions mantingudes fins ara amb els representats dels treballadors i en les de mediació d’aquesta setmana, en les quals “ha presentat una proposta de conveni complet” per “facilitar” la darrera etapa de les negociacions.

També ha apuntat que totes dues parts “han treballat molt” per definir un conveni que comportaria millores econòmiques i socials per a la plantilla “sensibles”. Per això ha demanat “responsabilitat” i espera que després del dia 24 es puguin reprendre les negociacions i s’arribi a un acord “el més aviat possible”.