L’Aeroport del Prat estrena un nou vol directe entre Barcelona i Mèxic DF

L'opera la companyia Emirates, que ofereix el trajecte entre Dubai i el país nord-americà amb parada a la capital catalana

0
227
Pla general de passatgers de l'aeroport del Prat amb maletes caminant per la terminal 2.
L’Aeroport del Prat ha estrenat aquest dilluns al matí una nova connexió directa entre Barcelona i Mèxic DF, que opera la companyia Emirates i se suma a l’oferta d’Aeromexico. El vol tindrà el seu origen a Dubai i volarà fins al país nord-americà fent parada a la capital catalana gràcies a la concessió per part del Ministeri de Foment de la cinquena llibertat, que permet les companyies aèries comercialitzar trajectes amb passatgers i mercaderies entre dos països tercers. D’aquesta manera, l’aeroport actuarà com a punt d’enllaç entre Àsia i Amèrica. Anteriorment, també ho va fer Singapore Airlines, que unia Singapore i Sao Paulo, també amb parada a Barcelona. El vol es va deixar d’operar a l’octubre de fa tres anys en no resultar rendible per a la companyia, que es va centrar en la connexió només entre la capital catalana i del petit país asiàtic.
Emirates operarà la nova ruta amb un Boeing 777-200LR amb capacitat per uns 300 passatgers -38 en classe ‘business- i 264 en classe turista-. La ruta d’Emirates sortirà de Dubai a les 3.30 hores (hora local) i aterrarà a Barcelona a les 8 h per tornar a volar a les 9.55 h fins a Mèxic, on arribarà a les 16.15 h del mateix dia. El vol de tornada sortirà de Mèxic a les 19.40 h (hora local) i aterrarà a Barcelona el dia següent a les 13.25 h. L’avió sortirà cap a Dubai a les 15.10 h on arribarà a les 00.45 h del dia següent.

La nova connexió entre Barcelona i Mèxic DF se suma a la d’Aeromexico, que al juny va recuperar el trajecte directe entre les dues ciutats – després de fer-ho entre el 2012 i el 2017- davant la imminent posada en marxa del vol d’Emirates. El director de vendes internacionals de la companyia, Paul Verhagen, es va referir aleshores a la possibilitat que la companyia asiàtica oferís el mateix servei assegurant que la competència seria “benvinguda” i que Aeroméxico ja havia previst començar aquest trajecte en una decisió basada en “la demanda que existeix” i en “els llaços entre Catalunya i Mèxic”.

A la inauguració de la nova ruta hi han assistit, entre d’altres, directius de la companyia; el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín; i la directora de l’Aeroport, Sonia Corrochano. Un cop finalitzat l’acte, el vol ha reprès la marxa cap a Mèxic al voltant de dos quarts d’onze del matí, hora local.

FER UN COMENTARI