Horta-Guinardó instal.la noves escales mecàniques a la Teixonera

La intervenció es fa per millorar l'accessibilitat en un dels àmbits amb més desnivells del districte

0
1243
Imatge de recurs d'unes escales mecàniques
La Comissió de Govern de de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment dos nous projectes per instal·lar escales mecàniques al barri de la Teixonera, al Districte d’Horta-Guinardó. Concretament, s’instal·laran al carrer Mare de Déu dels Àngels, per un import de 1,1 milions d’euros; i a les actuals escales dels Canadencs, en aquest cas per un import d’1,5 milions d’euros. Les intervencions s’inscriuen en el conjunt de projectes que s’estan desenvolupant en el marc del Pla de Barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, per “actuar sobre la salut i la gent gran, l’educació i la millora dels entorns urbans”, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat. Precisament aquests dos barris compten amb 4.403 persones grans, de les quals el 34% té 80 anys i més. La previsió és iniciar les obres a l’abril del 2018 i finalitzar-les al novembre del mateix any.
En el primer projecte s’implantaran unes escales mecàniques entre els carrers Sant Dalmir i Fastenrath. Les escales mecàniques seran de doble sentit i amb un horari de funcionament regulat. L’objectiu és millorar la connectivitat i accessibilitat, dignificar urbanísticament l’espai i millorar les condicions d’arribada a les finques, segons l’Ajuntament.

A banda, també s’instal·larà un nou ramal de clavegueram i escomeses d’aigües de les finques, substituint l’existent; s’eliminaran els fanals actuals i se n’inclouran de nous, més eficients energèticament; s’estudiarà la ubicació de parterres i s’utilitzarà el mateix tipus de paviment a tota l’amplada del carrer. La previsió és iniciar les obres a l’abril del 2018 i finalitzar-les al novembre del mateix any.

Pel que fa a les escales de Canadencs, permetran connectar el desnivell entre els carrers Samaniego i Arenys, donant alhora accés als replans entremitjos existents que comuniquen les entrades i sortides de les dependències de la Parròquia de Sant Cebrià, l’accés inferior al centre Cívic de la Teixonera i la sortida d’emergència de la pista esportiva de la parròquia.

També es renovaran les xarxes de serveis existents. La intervenció s’iniciarà a l’abril del 2018 i finalitzarà al novembre del mateix any.

Ascensor inclinat a la davallada de Gallecs

Aquestes noves intervencions se sumen a les obres de la instal·lació del nou ascensor inclinat al barri de la Font d’en Fargues, a la davallada de Gallecs, que s’estan executant des del passat mes de novembre, per un import d’1,1 ME, donant resposta a una reivindicació veïnal històrica. El projecte de millora també inclou la renovació de les escales que hi ha actualment entre aquestes dues vies i la reurbanització de la zona, d’acord amb la normativa actual. Es remodelarà així l’espai públic existent. Està previst que les obres finalitzin a l’agost del 2018.

FER UN COMENTARI