El conseller de Justícia considera que l’acte del pres corrobora el tancament de la Model

El conseller de Justícia ha qualificat la reivindicació del presoner de “llarga” però “tranquil·la”

0
639
Carles Mundó, conseller de Justícia de la Generalitat, ha considerat aquest dimarts que el succés del pres que ha estat deu hores a la teulada de la Model per denunciar la seva situació penal demostra que la instal·lació s’ha de tancar. “És la presó més antiga de Catalunya. Això no hauria passat en cap altre centre penitenciari. Per això el millor que podem fer és tancar-lo el més aviat possible”, ha dit el conseller després que el pres abandonés la seva actitud. Mundó ha atès els mitjans des de l’interior de la presó Model. El conseller ha qualificat l’acció del pres de “llarga” però “tranquil·la”, i ha celebrat que finalment el mateix protagonista hagi decidit abandonar la seva actitud sense que hagi calgut cap altre mesura extraordinària.

El conseller ha explicat que durant tot el dia la situació ha estat tranquil·la, i que s’ha intentat convèncer el pres que baixés de la teulada sense èxit. Finalment, el cansament, “la bona feina dels professionals” i la súplica de membres de la seva família han fet que el pres, un jove de 21 anys que té una condemna de 20 anys de presó per diversos delictes, baixés de la teulada per ell mateix.

Mundó ha advertit que el fet tindrà “conseqüències disciplinàries” per al reu, al qual probablement se li retiraran permisos en cas que en tingués. Sobre si tornarà a ser traslladat a la presó de Ponent, a Lleida, que és d’on venia, Mundó ha preferit no opinar.

Cal recordar que el pres també explicava que no volia tornar a Ponent perquè la seva dona, embarassada, viu a Barcelona i ho té pitjor per visitar-lo.

FER UN COMENTARI