Incrementen els fets delictius en entorns escolars

L'Ajuntament aprova per unanimitat una proposta de Cs que demana un pla específic per abordar la problemàtica

Barcelona ha detectat un increment de fets delictius en entorns escolars. Així ho ha explicat aquest dimecres el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, que ha afirmat que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra ja hi estan treballant.
En concret, ha dit, es planifiquen dispositius entre setmana amb patrulles uniformades i de paisà i s’estan donant consells d’autoprotecció, com ara no dur “a la vista” el mòbil.
La problemàtica, que preocupa al govern municipal, ha estat recurrent a tots els districtes els darrers mesos, però especialment a Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi i la zona limítrof amb Gràcia, segons ha dit. Batlle ha demanat “confiança” en els cossos policials per revertir la situació.
El tinent d’alcaldia de Seguretat ho ha explicat a la comissió amb motiu d’una proposició presentada per Cs. El text demana que s’elabori i es posi en marxa un pla específic per acabar amb la situació i prevenir futurs robatoris en zones escolars, “especialment en aquelles en què ja s’han registrat denúncies per atracaments a menors d’edat”.

La proposició s’ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups municipals, que han compartit la necessitat d’abordar la problemàtica. El regidor de Cs Paco Sierra ha celebrat el suport i ha assenyalat que espera que s’eradiqui el problema, “alarmant” en diferents districtes de la ciutat.