Illa promet rebaixar-se un 30% el sou si és president de la Generalitat

El candidat del PSC assegura que cal "predicar" amb l'exemple de "despeses justes" i "estar a prop de la gent"

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
El candidat del PSC a les eleccions, Salvador Illa, ha promès rebaixar-se un 30% el sou si és president de la Generalitat. L’exministre de Sanitat s’ha compromès a rebaixar el salari del president de la Generalitat al nivell del sou “més alt” d’un president d’una comunitat autònoma diferent a Catalunya, el lehendakari del País Basc.
En un debat amb els diferents caps de llista a les eleccions a la ‘Cadena Ser’, Illa ha denunciat que el sou del president de la Generalitat és “tres vegades” el sou del primer ministre italià i gairebé el doble del president de Portugal o Espanya. Illa ha assegurat que cal “demanar” ingressos “justos”, però també “predicar” amb l’exemple de “despeses justes” i estar “a prop de la gent”.
El candidat socialista ha interpel·lat directament la cap de llista de JxCat, Laura Borràs, i ha assegurat que aquesta mesura “no depèn” de Madrid.
“La dignitat de les institucions de Catalunya es predica d’aquesta manera, fent una reducció de sou a qui té el màxim salari”, ha assegurat.