Illa guanyaria les eleccions amb gairebé quatre punts d’avantatge sobre ERC

El PSC serà la força més votada a les eleccions del 14 de febrer, segons el sondeig flash del CIS que li atorga un 23,7% dels sufragis. Son quatre punts més que ERC, que segons l’enquesta que s’ha fet pública aquest dijous obtindria el 19,9% de les paperetes.

JxCat (14,6%) quedaria en tercera posició, i per darrere seu, a molta distància En Comú Podem (8,9%).

L’enquesta recull la caiguda de Cs fins a la cinquena posició (7,9% dels vots), i situa darrere seu Vox (6,9%) i la CUP (6,8%). Precisament Vox superaria en un punt el PP (5,8%). El PDeCAT es quedaria amb un 1,5% dels vots, i el PNB el 0,2%. La majoria independentista quedaria lluny del 50% perquè ERC, JxCat, CUP i PDeCAT sumen el 42,8% dels sufragis.

L’enquesta flash del CIS aporta resultats diferents respecte al baròmetre que va publicar ara fa dues setmanes, el 21 de gener. El nou sondeig situa el PSC dues dècimes per sota de les estimacions d’aleshores (23,9%). La caiguda seria més pronunciada en el cas d’ERC, que el 21 de gener rebia una estimació de vot del 20,6% dels sufragis i ara es queda amb el 19.9%.

Per contra, el baròmetre flash recull un augment de dos punts dels vots per a JxCat. El 21 de gener el CIS estimava que seria un 12,5%, i ara augmenta fins al 14,6%. El sondeig també recull una caiguda dels vots d’En Comú Podem respecte a fa dues setmanes. El 21 de gener apuntava que el votarien el 9,7% dels electors, i ara és el 8,9%.