Hasel, satisfet després de la primera nit a la presó

L'advocat del raper diu que la seva detenció volia posar en discussió quines institucions són intocables a Espanya

Pablo Hasel està “satisfet” després de passar la primera nit a la presó perquè s’ha aconseguit “trencar la barrera” i posar en discussió quines institucions són intocables a Espanya i també les “reminiscències” del franquisme que encara tenen.
Així ho ha assegurat l’advocat del raper, Diego Herchhortn, en una entrevista a l’ACN on ha valorat les primeres hores del cantant al Centre Penitenciari de Ponent. Herchhortn ha explicat que Hasel ha parlat amb la seva família i que està al corrent de totes les mobilitzacions que hi ha hagut arran del seu empresonament. En aquest sentit, ha recordat que aquesta era la seva intencionalitat; la de desencadenar una “onada d’indignació” que potser ha sorprès a molts però que “és una realitat”.
Herchhortn ha assenyalat que al llarg d’aquest dimecres té previst parlar amb Pablo Hasel per tal d’establir un “canal de comunicació” obert amb tot el que està passant a l’exterior arran del seu empresonament. En aquest sentit, ha remarcat que Espanya està sota una “situació d’excepcionalitat política” en molts aspectes i que hi ha un risc molt gran que es reorienti la lluita contra el terrorisme contra qualsevol tipus de “dissidència política”.

En relació a la petició d’indult anunciada pel grup d’En Comú Podem, Herchhortn ha explicat que també ho ha fet l’Acadèmia Catalana de la Música, ja que així els ho va comunicar l’advocat de l’entitat. L’advocat considera però, que fa falta una “actitud més tenaç” de defensa de la llibertat d’expressió.

En aquest sentit, ha assenyalat que si bé la ministra Calvo va dir que potser la pena que ha recaigut sobre Hasel és “desproporcionada” i amb una multa s’hauria resolt, amb això no n’hi ha prou perquè la llibertat d’expressió “és sagrada, un dret amb majúscules”.

De moment, Hasel es troba al Centre Penitenciari Ponent i segons Herchhortn el més que provable es que s’hi quedi fins a la classificació a segon grau. Això no obstant, ha alertat que les penes associades amb els delictes de terrorisme se’ls aplica la política de dispersió penitenciària i per això hi ha el “risc” que a ell se li apliqui i el traslladin en qualsevol moment de presó.