Gran disminució del tràfic de vianants als carrers comercials de Barcelona

Als centres comercials, les restriccions del Govern accentuen la davallada fins al 69%

El tràfic de vianants als principals carrers comercials de Barcelona durant el mes de gener va caure un 31% respecte al mateix període de l’exercici anterior. Segons l’informe ‘Tràfic Peatonal als carrers comercials espanyols’, publicat aquest dilluns per l’empresa TC Group Solutions, la davallada a la capital catalana és similar al conjunt de l’Estat, on l’afluència de vianants es va reduir un 32,7%.
No obstant això, les restriccions aprovades pel govern van provocar que el volum de gent als centres comercials de Barcelona es reduís un 69% en termes interanuals. Tal com indica l’informe, la caiguda ha estat generalitzada i l’efecte rebaixes ha quedat “completament dilapidat” per la covid-19.
Pel que fa als centres comercials, Barcelona es presenta com la ciutat de l’Estat on més s’ha reduït el tràfic de vianants. A continuació apareixen altres zones com Palma de Mallorca (-64%), Saragossa (-40%) i Madrid (-34%).

Quant als carrers comercials, l’informe apunta que el centre de la ciutat ha estat més castigat que els barris. De fet, l’eix comercial del carrer de Sants va incrementar un 8% l’afluència de persones durant el mes de gener malgrat la pandèmia.

Altres punts com el carrer Pelai o el carrer de la Portaferrissa, en canvi, van reduir un 42% i un 38% el tràfic de vianants, respectivament. En la mateixa línia, la caiguda en el volum de persones al Passeig de Gràcia va ser del 37%, mentre que a la Rambla va ser del 32%.