Generalitat i ajuntaments acorden crear un Procicat “metropolità”

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, reunit amb els alcaldes dels municipis de Barcelona i l'àrea metropolitana afectats per les noves restriccions contra la pandèmia. ACN

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat aquest dissabte que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha proposat als alcaldes de municipis afectats per brots de coronavirus –tant Barcelona com poblacions properes– crear un Procicat “metropolità” per abordar la gestió de la crisi de manera conjunta entre ajuntaments i Govern.

Colau ha valorat generar un “espai de coordinació estable” que reconegui el rol municipal en la crisi, proposta que Torra ha traslladat en una reunió amb alcaldes metropolitans, com l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Núria Marín, a més del vicepresident Pere Aragonès i els consellers Meritxell Budó, Miquel Buch i Alba Vergés.

L’alcaldessa de Barcelona ha explicat que va demanar aquesta reunió després que el Govern anunciés mesures restrictives traslladant-les al consistori “mitja hora abans que arribessin al Procicat”, i ha agraït que, després de sol·licitar la trobada, Budó la truqués immediatament i convoqués a les 10 d’aquest dissabte.