A Barcelona, en un racó discret del barri de Pedralbes, es troba un dels establiments més emblemàtics de la ciutat, el Frankfurt Pedralbes. Fundat fa més de 60 anys, aquest restaurant de menjar ràpid ha aconseguit una nova distinció que li atorga un lloc destacat en la gastronomia local: el Solete Repsol. Aquest premi, atorgat per la Guía Repsol, reconeix els restaurants petits i accessibles amb una proposta gastronòmica de qualitat, i el Frankfurt Pedralbes no només ha aconseguit la menció, sinó que també celebra el seu reconeixement en una edició especial, en què s’han afegit més de 300 nous “soletes” arreu d’Espanya.
Una història que s’inicia als anys 60
Frankfurt Pedralbes va obrir les portes als anys 60, convertint-se en un dels primers establiments a Barcelona en oferir frànkfurts, un tipus de salsitxa gairebé desconegut a l’època. A poc a poc, el local va guanyar popularitat i es va consolidar com un referent en la ciutat, sobretot entre aquells que volien un àpat ràpid, econòmic i gustós. Amb el temps, el seu menú es va anar ampliant, incloent-hi nous entrepans i altres opcions, però els frànkfurts especials, en particular la cervela, continuen sent el plat estrella.
Un reconeixement a la tradició gastronòmica
El Solete Repsol és un reconeixement a la tasca de molts restaurants que, com el Frankfurt Pedralbes, han sabut mantenir-se fidels a les arrels culinàries i han aconseguit perdurar en el temps gràcies a la seva autenticitat. “Amb els Soletes volem posar en valor aquells llocs que han sabut conservar el llegat gastronòmic de diverses generacions”, explica María Ritter, directora de la Guía Repsol. Aquest reconeixement també posa en relleu la capacitat d’aquest establiment per adaptar-se als temps moderns sense perdre l’essència que el va fer famós.