Fernando Simón vol impedir els viatges per Setmana Santa

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Fernando Simón va prendre bona nota del nefast resultat de la relaxació de les restriccions en el passat nadal. En la seva compareixença d’aquest dilluns, el portaveu tècnic de Govern en la pandèmia, s’ha mostrat clarament en contra de permetre els viatges entre comunitats autònomes a causa de l’actual situació epidemiològica.

“Si les condicions de transmissió no són les correctes perquè es pugui tenir una mica d’obertura, no s’ha de ni plantejar”, ha assenyalat, abans de puntualitzar que ell no té l’última paraula i que parla com “epidemiòleg”.

Altres responsables polítics i els empresaris poden tenir “una altra visió”, ha afegit.

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes negocien des de fa uns dies l’elaboració d’un pla destinat a evitar que el virus es descontroli per Setmana Santa com ho va fer arran del Nadal. Encara no es coneixen les mesures sobre les que s’està treballant, però un dels punts més delicats serà la mobilitat entre comunitats autònomes. Totes excepte Madrid i Extremadura tenen actualment les fronteres tancades, però la millora de les dades pot empènyer a diverses d’elles a la reobertura, pressionades pels sectors empresarials més perjudicats pels tancaments. De moment, la majoria es mantenen a l’espera de l’evolució dels contagis.