Estudien una trombosi cerebral en una vacunada amb AstraZeneca

La Conselleria de Salut del Principat d’Astúries estudia el cas d’una dona de 55 anys que ha estat diagnosticada d’una trombosi cerebral de sens venosos després d’haver rebut la vacuna d’AstraZeneca contra la covid.

La dona, que es troba estable, està ingressada a l’Hospital Vital Álvarez Buylla, a Mieres, ha informat aquest dilluns la Conselleria de Salut, que estudia una possible relació amb el fàrmac.

L’administració d’aquesta vacuna va ser suspesa de manera cautelar a Espanya el 15 de març després que es diagnostiquessin diversos casos de trombosis en diversos països europeus en persones que havien rebut el fàrmac.

No obstant això, l’ús d’aquesta vacuna es va reprendre nou dies després, una vegada que l’Agència Europea del Medicament (EMA) hagués dictaminat que és segura.

Es tracta del primer cas de trombosi cerebral que s’investiga a Astúries entre les prop de 25.000 persones que han rebut ja en la comunitat la vacuna d’AstraZeneca, que a Espanya s’ha subministrat a 1.722.791 persones.