Espanya registra el descens d’esperança de vida més gran de tot Europa

L’esperança de vida al néixer va disminuir a Espanya 1,6 anys el 2020 en comparació amb l’any anterior, cosa que va suposar el descens més gran entre els estats membres de la Unió Europea (UE), segons va publicar aquest dimecres l’oficina d’estadística comunitària, Eurostat.

L’any 2019 l’esperança de vida a Espanya era de 84 anys i el 2020 la xifra es va reduir fins als 82,4 anys, unes dades que s’assemblen al 2012 amb una mitjana de 82,5 anys.

No obstant això, l’esperança de vida ha anat augmentant tant a Espanya com en el conjunt de la UE, de mitjana, els Estats membres van registrar un creixement de més de dos anys per dècada des de la dècada de 1960.

Eurostat ha apuntat que, tot i això, les últimes dades disponibles suggereixen que l’esperança de vida es va estancar o fins i tot disminuir en els últims anys en diversos Estats membres de la UE. A més, com a conseqüència de la pandèmia de covid-19, l’esperança de vida al néixer es va reduir en la gran majoria dels Estats membres de la UE amb dades disponibles per al 2020.