Espanya rebrà la meitat de les dosis de Moderna previstes al febrer amb una compensació al març

Espanya rebrà al febrer la meitat de les dosis del vaccí contra el coronavirus que s’havien pactat incialment amb Moderna, però la companyia ha promès que “compensarà” aquest desequilibri durant el mes de març, segons han informat a Europa Press fonts del Ministeri de Sanitat.

“El Ministeri ho ha traslladat a les comunitats autònomes perquè es puguin planificar”, han precisat les fonts. En qualsevol cas, assenyalen que “l’empresa ha expressat el seu compromís reiterat de compensar-ho al març fins arribar a les que es van comprometre el primer trimestre”.

Així, Espanya rebrà al febrer prop de 200.000 dosis de Moderna, a diferència de les 412.000 que va anunciar la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) el passat 3 de febrer.

La situació, no obstant això, és “semblant a tot Europa” recorda Sanitat. Una portaveu comunitària ha indicat que la farmacèutica els ha traslladat que hi haurà “retards en el subministrament de febrer”, però que Moderna pensa “recuperar-los al març”.