Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

Espanya crearà “un gran model” de llenguatge d’IA en les seves llengües cooficials

Avatar photo
Ho ha anunciat el president Pedro Sánchez a les portes del Mobile World Congress

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que el seu executiu impulsarà la creació d’un “gran model fundacional de llenguatge d’intel·ligència artificial entrenat específicament en castellà i les llengües cooficials”. Ho ha dit durant el discurs inaugural del Mobile World Congress (MWC), celebrat aquest diumenge a la nit a Barcelona. Sánchez ha detallat que el projecte es farà en col·laboració amb la Reial Acadèmia Espanyola (RAE), l’Associació d’Acadèmies de la Llengua Espanyola (ASALE) i el Barcelona Supercomputing Center per tal de crear un codi d’IA “obert i transparent”.

“Esperem que Espanya jugui un paper rellevant en el desenvolupament de la IA”, ha confiat el president espanyol, que també ha demanat fer “una reflexió profunda sobre l’impacte d’aquest tecnologia en la societat, els drets, les llibertats i la democràcia, però també al mercat de treball i al disseny de polítiques públiques”.

És per això que ha celebrat que la Unió Europea hagi començat a treballar per regular la IA i ha confiat que s’aconsegueixi una “governança que vagi més enllà de les fronteres europees” per tal d’assegurar un bon ús d’aquesta tecnologia i assolir una “estratègia global de protecció dels més vulnerables a la xarxa”.

L’acte inaugural del MWC, encapçalat pel rei Felip VI, també ha comptat amb la intervenció del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. De fet, Sánchez ha agraït especialment al monarca que “un any més” sigui a Catalunya per inaugurar el congrés del mòbil: “Gràcies pel vostre compromís constant amb la innovació, el progrés i la ciutat de Barcelona”. També hi era el president del Paraguai, Santiago Peña, que és de visita a l’estat espanyol.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un home mata un altre d’un cop de puny en un comiat de solter

Notícia següent

Tornen els descomptes especials amb la Botiga al Carrer d’Olot

Notícies relacionades