fbpx
Dilluns, 26 de febrer de 2024
És notícia

Espanya administrarà AstraZeneca als treballadors essencials més grans de 65 anys

La Comissió de Salut Pública, en la qual es troben representats el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, ha acordat que els treballadors essencials que hagin allargat l’edat de jubilació i, per tant, tinguin més de 65 anys, es podran vacunar contra la covid-19 amb la injecció d’AstraZeneca, segons han informat a Europa Press fonts ministerials.

D’aquesta manera, el vaccí d’AstraZeneca es pot administrar a tota la població de menys de 65 anys (per ara es prioritza el grup d’edat de 55 a 65) i en els grups 3B, 3C i 6 sense cap límit d’edat. L’acord s’haurà de ratificar en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), que es reunirà aquest dimecres de manera telemàtica amb la ministra de Sanitat, Carolina Darias, des de Valladolid.

D’altra banda, sobre la vacuna de Janssen, fonts de Sanitat precisen que encara no ha arribat a Espanya i que, per tant, no s’ha decidit els grups en els quals es prioritzarà. En qualsevol cas, l’actualització estableix que “quan hi hagi disponibilitat de dosis d’aquest vaccí es podrà utilitzar de manera paral·lela a les vacunes d’ARNm per incrementar el ritme de vacunació dels grups de més edat”.

A més, el text estableix que les persones amb condicions de molt alt risc es vacunaran de manera simultània en el grup de les d’edats compreses entre els 70 i els 79 anys d’edat. S’utilitzaran vacunes d’ARNm, com les de Pfizer o Moderna, amb “la finalitat d’aconseguir més protecció en un període de temps inferior”.

D’altra banda, s’administrarà una única dosi en persones de 65 o menys anys d’edat amb antecedent d’infecció prèvia. En aquesta cinquena actualització es manté, per tant, la pauta de dues dosis per a les persones de 65 o més anys. “Obtenen una resposta immune molt satisfactòria amb una sola dosi, que no millora amb l’administració d’una segona dosi”, justifica Sanitat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tarragona celebrarà el ‘Dixieland. Festival de Jazz de Tarragona’

Notícia següent

Valls nomena Francesc Sans com a Sant Joaner 2021

Notícies relacionades