Es preveuen nevades a Tarragona, Terres de l’Ebre i sud de Ponent fins al vespre

Interior ha sancionat 15 turismes a Montserrat i 7 més al parc del Montseny per incomplir el confinament municipal

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu nevades intermitents i una “transitòria intensificació” a Tarragona, Terres de l’Ebre i sud de Ponent que seran a cotes baixes (uns 200 m) si bé a partir del vespre s’aniran debilitant. A llarg de la tarda, es preveu que pugui nevar a comarques d’interior com Anoia i Segarra i també al nord de l’Alt Empordà, Garrotxa i Ripollès a cotes d’uns 200 m. El temporal es donarà per acabat demà al matí i no hi ha cap municipi incomunicat per la neu. D’altra banda, s’ha desactivat el pla Ventcat mentre l’avís per fort onatge es mantindrà fins demà matí. Per la seva banda, la conselleria d’Interior ha sancionat 15 turisme a Montserrat i 7 més al parc del Montseny per incomplir el confinament municipal.

El temporal Filomena continuarà actiu en forma de neu al llarg de les pròximes hores de la tarda de diumenge si bé es preveu que vagi debilitant-se a partir del vespre i nit. Les zones on nevarà seran les mateixes on hi ha hagut més afectació, com són Terres de l’Ebre, Tarragona i sud de Ponent, on les cotes baixaran fins als 200 metres. També pot nevar a indrets del nord-est de Catalunya, com ara Garrotxa, Ripollès i Alt Empordà i arribar a punts de la Catalunya central com Anoia i Segarra.

En una roda de premsa on s’ha actualitzat la informació de les afectacions, el responsable del Servei Català de Trànsit, Eliseu Vilaclara, ha detallat alguns dels gruixos més importants de neu. És el cas del Massís dels Ports, amb 59 cm, al Pont de Suert amb 58 cm, Arnes amb 56 cm, Falset i Horta de Sant Joan amb 50 cm o els 34 cm d’Arbúcies.

Pel que fa a l’episodi de fort vent, s’ha desactivat ja el Pla Ventcat si bé es manté l’avís per fort onatge fins aquest dilluns al matí o migdia. Així mateix, s’ha obert un avís per temperatura mínima extrema de fred. Segons ha detallat Vilaclara, “les nits properes seran molt fredes” i podrà formar-se glaç a les vies, especialment allà on hi ha importants gruixos de neu i que durant el dia es poden fondre per l’augment de temperatures. És per això que es demana màxima prudència a l’hora de circular per les carreteres.