ERC reclama a Colau que no es construeixi un tanatori a les antigues Casernes de Sant Andreu

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha demanat al Govern d’Ada Colau que no construeixi un tanatori a les antigues Casernes de Sant Andreu, que es paralitzi la venda que el Consorci de la Zona Franca preveu fer de la Pastilla F de les Casernes, i s’aturi la construcció projectada.

Serà una de les propostes que els republicans presentaran a les comissions que l’Ajuntament celebrarà dimarts i dimecres i que han presentat els regidors Jordi Coronas i Elisenda Alamany aquest dilluns en una roda de premsa.

“El tanatori de les Casernes és el típic cas en què el Govern municipal dimiteix de governar”, ha criticat Coronas, que ha acusat l’executiu local de no tenir la capacitat de decidir o influir en el que passa en els terrenys de la ciutat.

Més enllà del cas de les Casernes de Sant Andreu, ERC demanarà redactar un pla especial d’equipaments funeraris per regular-ne la implantació dins la ciutat i que inclogui mecanismes per evitar que cap empresa “monopolitzi” el mercat de les funeràries.

També reclamaran que el Govern municipal insti l’Estat a abonar els ERTO, els subsidis d’atur i les prestacions com l’ingrés mínim vital a la ciutadania, i que reverteixi la retirada de les subvencions a entitats animalistes.

Quan els han preguntat sobre la reprovació que JxCat demanarà a Colau en la Comissió de Presidència per sortir de Barcelona per passar el dia de Reis amb la seva família, Alamany i Coronas han apuntat que encara no han decidit el seu vot, però consideren que la ciutat té altres objectius i prioritats enmig d’una pandèmia: “La resta ens desvia del camí de la nostra vocació de servei públic”.