ERC insta Colau a activar el fons per adquirir i rehabilitar edificis singulars de la ciutat

Els republicans han enviat al govern municipal una llista d'edificis singulars preferents

Primer pla del líder d'ERC, Oriol Junqueras. Imatge del 6 de març del 2021. (Horitzontal)

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha reclamat aquest dilluns al govern d’Ada Colau que activi i mobilitzi la partida de 30 milions d’euros del pressupost per adquirir i rehabilitar edificis singulars de la ciutat.

En una roda de premsa, els regidors Jordi Coronas i Jordi Castellana han lamentat que l’executiu local no ha fet “cap altra actuació”, a més dels habitatges dels carrers Letamendi i Mont-ral.

Per aquest motiu, els republicans han enviat al govern municipal una llista d’edificis singulars preferents, “que podrien encaixar en el pressupost que es destina a aquesta partida”, entre els quals figuren el Gimnàs Social Sant Pau, la Casa Tosquella de Sarrià, els cinemes Batet i Blay, el Centre de la Vila a la Vila Olímpica i l’edifici de la Seguretat Social, situat a la Ronda Sant Pere 41, entre d’altres.

D’altra banda, els regidors han celebrat els expedients sancionadors que el Govern municipal ha obert a plataformes d’anuncis d’habitatge i als seus administradors per incomplir la llei de regulació dels preus de lloguer, tot i que han advertit que “encara falten moltes coses per posar en marxa”.

En aquest sentit, han acusat els socialistes de “torpedinar els esforços” per regular els lloguers i han avisat de la falta d’informació que consideren que hi ha de l’Ajuntament sobre la norma que limita els preus del lloguer.