Enxampats dos lladres violents que actuaven amb un patinet elèctric

Actuaven per Sants-Montjuïc i estaven especialitzats en les estrebades de joies.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sants ha identificat i detingut dos homes com a presumptes autors de sis robatoris violents. Circulaven amb patinet i seleccionaven víctimes per realitzar estrebades.

MODUS OPERANDI

Els lladres actuaven coordinats: mentre un vigilava l’entorn, l’altre sostreia violentament les joies que portaven les víctimes. Durant la fugida, a vegades la persona que vigilava intervenia en l’incident discretament, per afavorir la fugida de l’altra. En alguns robatoris s’intercanviaven els rols. Se’ls atribueixen sis fets.

Els fets van succeir al districte de Sants-Montjuïc entre el 23 d’abril i el 4 de maig. Acostumaven a actuar al migdia, circulaven amb patinet elèctric i quan veien una possible víctima es feien senyals i cadascú assumia un rol: un realitzava funcions de vigilància i assegurava la fugida de l’altre, que realitzava les estrebades i accions violentes contra les víctimes.

La intenció era sostreure les joies de les víctimes, com cadenes i rellotges i, en cas de no poder, les prenien amb l’ús la violència. En altres ocasions s’apropaven d’esquena a la víctima, l’agafaven desprevinguda pel coll i ho aprofitaven per sostreure les joies amb l’ajuda de l’altre implicat. Algunes de les víctimes van patir lesions per la violència utilitzada i d’altres a conseqüència de caure a terra.

En un dels robatoris, per assegurar la fugida del seu company, un d’ells es va interposar a la persecució d’un testimoni mentre simulava una topada. Aquesta circumstància la va aprofitar el fugitiu per agredir i amenaçar la persona, després que caigués a terra a conseqüència de la topada.

Els autors fugien habitualment amb patinet elèctric per assegurar-se una ràpida fugida o bé un d’ells sortia corrents cap on era trobava l’altre. Una de les vegades que van marxar van deixar abandonat el patinet a terra.

Els mossos del Grup de Delinqüència Urbana d’Hospitalet van detenir un dels autors el 4 de maig, després de cometre un dels robatoris violents a una zona d’Hospitalet molt propera al districte de Sants. En el marc de la investigació es va identificar l’altre implicat que els agents van detenir dies després.

Els dos autors acumulen deu antecedents, entre els quals consten vuit per fets violents. Després de passar a disposició judicial es va decretar presó pels dos detinguts.