Entitats LGTBI protesten a Barcelona contra el bloqueig de la ‘llei trans’ per part del PSOE

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Entitats de col·lectius LGTBI com l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH), la Plataforma LGTBIcat i Chrysallis Catalunya han protestat aquest dissabte a la tarda contra el que consideren un bloqueig per part del PSOE a la futura ‘llei trans’. A Barcelona, s’han concentrat a la cruïlla del carrer del Parlament amb el del Comte d’Urgell, al barri de Sant Antoni. La protesta s’ha reproduït a diverses ciutats de l’estat espanyol, com és el cas de Madrid, i els participants creuen que hi ha en joc el futur i el benestar de les persones trans.

Els socialistes han esmenat el text per tal que els menors de 17 anys necessitin aval judicial abans de canviar de sexe i de nom al Registre Civil, un canvi que Unides Podem –impulsora de la norma– rebutja. De fet, la secretària general de Podem, Ione Belarra, ha animat a manifestar-se aquest dissabte per defensar els drets dels transgènere. Les esmenes del PSOE, a més, han contribuït a retardar la tramitació de la llei.

Les entitats convocants exigeixen que no es retallin drets per a les persones trans i que es garanteixi el dret d’autodeterminació de gènere als menors d’edat. Per això, reclamen posar fi a les traves administratives, al requisit d’hormonació i als diagnòstics mèdics perquè els joves puguin canviar el sexe que figura als documents oficials.

El president de la Plataforma LGTBIcat, Manuel Peinado, ha explicat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que no només els preocupa la pèrdua de protecció dels menors amb el text esmenat, sinó també que es vulgui eliminar tota referència a la violència intragènere. Segons ha dit, l’esmena dels socialistes retalla “parts essencials” de l’esperit de la llei “que va sortir del Consell de Ministres on hi ha el PSOE”, ha subratllat.