Empitjoren tots els indicadors de covid a Catalunya

Els efectes de la Setmana Santa ja comencen a notar-se a Catalunya, on empitjoren tots els indicadors epidemiològics i torna a créixer la velocitat de propagació de virus (Rt) fins al 0,91, mentre les UCI continuen omplint-se i registren 513 ingressats, 15 més que el dia anterior.

La vacunació, que hauria d’agafar un nou impuls amb la incorporació aquesta setmana de Janssen, és la gran esperança per evitar que aquesta quarta onada sigui com a mínim menys letal, ja que s’estima que els sèrums injectats fins ara reduiran en un 60% les morts, segons els càlculs del grup de recerca en biologia computacional BIOCOMSC.

Però el principal problema és que la quarta onada comença amb unes UCI molt plenes i que no deixen de sumar pacients: en 24 hores han passat de 498 crítics a 513, superant així la barrera dels 500, a partir de la qual la desprogramació d’activitat no covid pot començar a ser generalitzada en els hospitals.

Segons les dades actualitzades del Departament de Salut, el nombre de malalts de coronavirus hospitalitzats també creix, fins als 1.711, 82 més que el dia anterior, mentre que s’han notificat 20 morts en les últimes 24 hores i s’han diagnosticat uns 1.700 nous casos.