Emma Vilarasau i Nausicaa Bonnín protagonitzen ‘Eva contra Eva’ al Teatre Goya

Amb text de Pau Miró i direcció de Sílvia Munt, està inspirada en 'Tot sobre Eva'

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Les actrius Emma Vilarasau i Nausicaa Bonnín protagonitzen l’obra de teatre ‘Eva contra Eva’, una adaptació lliure de Pau Miró amb direcció de Sílvia Munt de la pel·lícula ‘Tot sobre Eva’, de Joseph L. Mankiewicz, que es podrà veure al Teatre Goya de Barcelona a partir del 2 de setembre.

Miró l’ha descrit en roda de premsa aquest divendres com una versió d’autor que parteix dels personatges de la pel·lícula de Mankiewicz, una actriu que comença i una altra amb trajectòria que lluiten per un mateix paper, per construir una peça molt diferent.

L’obra té “picades d’ullet” també a obres que parlen del món del teatre com ‘La gavina’, d’Anton Txékhov; ‘Opening night’, de John Cassavetes, o a les pel·lícules de David Lynch.

Amb tot, Miró assegura que l’obra no es queda només a l’àmbit del teatre, sinó que parla de temes universals com la vulnerabilitat i la capacitat d’enfrontar-se als propis problemes per superar-los.

Àlex Casanovas, Andreu Benito i Miríam Alamany actuen també a aquest ‘thriller’ psicològic que es va poder representar poc més de deu vegades abans de ser cancel·lada per la pandèmia l’any passat.

TRENCAR CLIXÉS

L’adaptació de Miró també es diferencia de la pel·lícula en el fet que el problema entre les actrius sigui un problema més de gènere que generacional.

Munt ha explicat que no volien fer una obra de teatre “de dones dolentes que es fan la guitza”, sinó que volien trencar clixés i arribar a la veritat amb humor i ironia.

Així, a l’obra la rivalitat entre dues actrius apassionades pel seu ofici es barreja també amb l’admiració i amb l’afecte.

A més, com suggereix el títol, la lluita entre aquestes dues actrius que comparteixen nom es converteix també en una lluita contra elles mateixes.