Els veïns de Les Corts i Sant Martí reclamen garanties que les cuines fantasma no obriran

El veïnat vol conèixer com preveu el consistori regular el negoci després de la suspensió de llicències en vigor

L'edifici a tocar de l'espai on es vol ubicar una cuina fantasma a Sant Martí, a Barcelona, amb cartells de rebuig. ACN

Els veïns de Les Corts i de Sant Martí reclamen informació i volen que l’Ajuntament de Barcelona els doni garanties que les cuines fantasma que pretenien obrir-se en aquests dos barris no ho faran. Després que tots dos projectes empresarials quedessin aturats per una suspensió de llicències municipal dictada el març passat, els veïns exigeixen saber com els afectarà la regulació d’aquest tipus d’establiments un cop caigui la suspensió de llicències. Lydia Leiva, representant de la plataforma contra les ‘dark kitchen’ a Les Corts, tem que l’espai, amb unes 40 cuines, acabi obrint i demana informació sobre reunions entre Cooklane i l’Ajuntament.

Per la seva banda, Verónica Soto, representant de la plataforma contra les macrocuines a Sant Martí, assegura que no hi ha hagut cap progrés de construcció en el cas que afecta aquest barri del Poblenou. És a dir, que el solar de la nau on es volia construir les cuines continua buit. Tot i això, afirma que els veïns viuen angoixats sense saber si l’Ajuntament acabarà donant llum verda o no a llarg termini a les macrocuines i estan pendents de qualsevol moviment d’obra.

Tots dos projectes de cuina fantasma van posar des d’un inici els veïns en alerta. Després de queixar-se i mobilitzar-se, l’Ajuntament de Barcelona va suspendre finalment al març i durant un any les llicències d’obra i activitat de les cuines fantasma amb la voluntat d’evitar que proliferin de manera descontrolada i d’elaborar una nova normativa urbanística que ordeni aquesta nova activitat.

Sis mesos després de la suspensió, els veïns de Les Corts i Sant Martí volen saber si s’ha avançat en algun sentit i com pretén regular-lo el consistori. És per això que aquest dilluns s’han fet sentir acompanyats del grup municipal d’ERC.

La regidora republicana Elisenda Alamany ha explicat que el seu grup ha estat en contacte constant amb les plataformes veïnal perquè les macrocuines poden impactar la vida als barris. “Demanem una resposta eficaç i urgent i el que ens temem és que estem davant d’una barra lliure d’aquest tipus de negocis”, ha dit la regidora apel·lant el govern municipal per “protegir” l’estil de vida dels barcelonins.