fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Els usuaris del bus i del metro a Barcelona incrementen més d’un 50% durant la fase 1

A partir de dilluns es podran ocupar tots els seients i el suburbà funcionarà al 100%

Els usuaris del bus i del metro a Barcelona han crescut de forma exponencial durant la fase 1 de desescalada. Concretament, la mitjana diària de viatgers ha estat de 642.000 entre el 2 i el 5 de juny, un 54% més que l’última setmana de la fase 0. Segons un comunicat difós per TMB, el registre màxim des de l’inici de l’emergència sanitària es va assolir aquest divendres, 5 de juny, quan es van registrar 658.914 viatges, dels quals 440.154 al metro i 218.730 als autobusos. Aquestes xifres se situen un 69,5% per sota del que era habitual abans de la pandèmia. A partir d’aquest dilluns, coincidint amb l’entrada de l’àrea metropolitana de Barcelona a la fase 2, es podran ocupar tots els seients i el de metro funcionarà amb el 100% dels trens.

Tot i que la freqüència de pas dels combois de metro serà la d’abans de la pandèmia, es mantindrà l’horari fix de 5 del matí a 12 de la nit. Pel que fa a la xarxa d’autobusos de TMB, l’oferta serà del 80% de mitjana, amb valors del 85% en hora punta.

Tornen els músics

Aquesta setmana també tornaran els músics autoritzats a les estacions de metro, amb les mesures de prevenció acordades amb l’associació AMUC BCN. En una primera etapa, ocuparan només els punts autoritzats de set estacions escollides per l’amplitud d’espais, entre les 9 del matí i les 8 del vespre. Concretament s’ubicaran a Passeig de Gràcia (L2), Arc de Triomf (L1), Ciutadella / Vila Olímpica (L4), Guinardó / Hospital de Sant Pau (L4), Diagonal (L5), Maria Cristina (L3) i Vall d’Hebron (L3).

Des del 4 de maig és obligatori l’ús de mascareta al transport públic. Els mostrejos diaris fets per TMB indiquen que un 98% dels usuaris compleix aquest requisit. Paral·lelament per seguir les pautes d’higiene de mans a l’inici i al final dels desplaçaments en mitjans col·lectius, s’hi han col·locat 17 dispensadors de gel desinfectant en 12 vestíbuls de les estacions més importants i en 39 màquines de vènding. A més, les mascaretes estan disponibles en 25 d’aquestes màquines als preus oficials.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tretze lladres detinguts en 24 hores a Barcelona per robatoris violents

Notícia següent

Tarragona se suma a les protestes contra el racisme

Notícies relacionades