Els establiments, a més, hauran de garantir la ventilació i quedarien tancats aquells espai on no fos possible. També es recomana l’ús de mascaretes entre plats. El Departament d’Empresa ha traslladat la proposta a la resta del Govern.
Les altres dues fases són del 9 de desembre fins als 6 de gener i del 7 de gener en endavant, amb uns mesures que s’haurien d’anar flexibilitzant paulatinament. Els restauradors també proposen crear un grup de seguiment de la desescalada on participin el sector i les conselleries de Salut, Interior i Empresa.
La proposta ha anat a càrrec de les cinc federacions i gremis de restauració de Catalunya: el Gremi de Barcelona, la federació intercomarcal, la federació de les comarques gironines, l’hostaleria de Lleida i l’associació d’hostaleria de Tarragona. Els restauradors es van reunir dilluns amb el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, per traslladar-li la proposta, i des de llavors està sobre la taula del Govern, i en discussió.
Fa una setmana, el Gremi va celebrar un acte a Barcelona amb líders gastronòmics per reclamar la reobertura del sector on ja es van perfilar algunes de les propostes dels restauradors per reprendre l’activitat.